Om pige DM

Hvad er Pige DM?

Dansk Skoleskak er ansvarlig for pige-skoleskakken i Danmark. I skoleskakklubberne rundt om i landet er pigerne lidt i undertal, derfor gør vi meget for, at pigernes sociale netværk styrkes på tværs af klubber og kredse. Hvert år i marts afholdes Pige DM, det officielle danmarksmesterskab i pige-skoleskak, for piger under 20 år. Alle kan deltage uanset deres styrke – også nybegyndere.

Pige DM har været afholdt hvert år siden 1983, og mange af pigerne kommer igen hvert år. Ud over at få spillet en masse skak, er der altid lagt meget vægt på hygge og socialt samvær.

 

Regler
Spillerne deles ind i følgende grupper:
A: Deltagere, der går på en formel uddannelse for unge og fylder 17, 18, 19 eller 20 år i kalenderåret.
B: Deltagere, der går i 9. og 10. klasse samt deltagere, der går på en formel uddannelse for unge og fylder 16 år i kalenderåret.
C: Deltagere, der går i 7. og 8. klasse
D: Deltagere, der går i 5. og 6. klasse
E: Deltagere, der går i 3. og 4. klasse
F: Deltagere, der er førskolebørn eller går i 0., 1. eller 2. klasse

Af sportslige hensyn kan nogle grupper evt. slås sammen. Der spilles enten efter Schweitzer-systemet eller alle-mod-alle. Betænkningstiden er 30 minutter – dog er der mulighed for at gruppe F spiller dobbelt så mange runder med 15 minutters betænkningstid.


Der er en vandrepokal til hver gruppevinder og pokaler til de 3 bedste i hver aldersgruppe – også i tilfælde af at enkelte grupper slåes sammen. Desuden er der erindringspræmie til samtlige deltagere.

Eventuelle spørgsmål til ovenstående besvares af Ahmad El-Achi, tlf. 27 38 45 55 / ahmad@skoleskak.dk